Tarım Ticareti ve İşletmeciliği (Yüksekokul)

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


TARIM TİCARETİ VE İŞLETMECİLİĞİ

EA



       Tarım Ticareti ve İşletmeciliği Bölümü, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’na bağlı lisans düzeyinde İngilizce eğitim veren disiplinler arası bir bölümdür. Müfredatındaki derslerle, temel tarım ve toprak bilgisini, ekonomi ve ticaret ile birleştirip, uzun dönem stajlarla uygulamalı olarak öğrencilerine aktarmayı hedefleyen, ülkemizin ihtiyaçları gözetilerek yapılandırılmış 4 yıllık eğitim veren bir lisans programıdır.


       Nasıl Öğrenciler Yetiştirmeyi Hedefliyoruz?


       Tarım işletmeciliğinde küresel gelişmişlik düzeyini yakalayabilmek, blokzinciri (block chain) kavramını anlamaktan ve uygulamaktan geçmektedir. Hedefimiz, tarladan, uluslararası ticarete yapılacak yolculuğun her adımında bilgi ve vizyon sahibi öğrenciler yetiştirmektir. Bu hedefimizi, disiplinler arası  bir müfredat ile, öğrencilerimizi işletme, yönetim, ticaret, teknoloji, bilişim, ekoloji, ziraat, gıda ve inovasyon alanlarında uygulamalı olarak eğiterek gerçekleştirmeyi amaçlamaktayız. Mezunlarımız  tarımda ve ticaretinde katma değer yaratabilecek, dünyadaki ve ülkemizdeki teknolojik uygulamaları takip edebilecek donanımda yetişecek olup; üretim, uygulama ve araştırma alanlarında görev alabilecek takım çalışmasına yatkın, etik değerleri yüksek, sorumluluk sahibi bireyler olacaklardır.


       Öğrencilerimizin, müfredatımızda yer alan iki yaz stajı ve dönem içi uygulanacak iki uzun staj sayesinde sektördeki paydaşlarımızla bir araya gelme şansı olacak, ve henüz öğrenciyken sektörle sıcak ilişkiler kurma fırsatı yakalayacaklardır. Mezunlarımız, ister kendi işletmelerini kursunlar, ister mevcut işletmelere danışmanlık yapsınlar, veya sektörde büyük firmalarda görev alsınlar, yaratıcı, hızlı düşünebilen, problem çözmede sistematik yaklaşıma sahip bireyler olarak kariyerlerini, tarım ve ticaretini ilişkilendiren tüm zincir alanlarda şekillendirebileceklerdir. Bu zincir alanlar, tarımsal istatistik ve veri işlemeden, tarım politikaları ve mevzuatlarına; çevre ekonomisi ve ticaretinden, sürdürülebilir gıda ve tarıma; farklı tarım modellerinin hayata geçirilmesinden, arazi yönetimine kadar çok farklı uygulamaları içine almaktadır. Mezunlarımız, kamuda veya özel sektörde, tüm tarıma dayalı sanayi ve araştırma kurumlarında danışman, araştırmacı, yasal işler sorumlusu, finansal yönetim gibi alanlarda çalışabilecekleri gibi kendi işletmelerini kuran girişimciler olarak da kariyerlerini sürdürebilirler.



BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2022>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc